Custom fields: user list not showing

I have two 'user' fields. 'Lead' and 'Assignee(s)'. I'm pretty sure that when I created these fields they were working as expected, in that the 'Lead' dropdown would return a list of users that the issue could be assigned to. However now, there are no options to select:

Does anyone know how I can resolve this please?

7 comments
Comment actions Permalink

Hello! You need to add necessary users/user groups into the set of values of the Lead custom field. You can copy values from the Assignee field by clicking the 'Copy values from...' button.

Another recommendation: don't use the same aliases for more than one project. As far as we can see, the 'Lead' field now has the same aliases as the Assignee field, so please change it in the Lead field settings.

0
Comment actions Permalink

Thank you for your response Liubov! :)

I have done as you instructed but there are still no options showing.

0
Comment actions Permalink

Do you have any values in the Assignee field settings?

When you copied values from the Assignee field, have any values (users/groups) appeared in the set of values of the Lead field? Could you please attach screenshots of these fields' current settings?

Thank you.

0
Comment actions Permalink

 

Yes, there is now the value 'All Users'.

0
Comment actions Permalink

Where are you viewing these settings, could you please attach a screenshot of the full page? Do you edit these settings on the Custom fields > Fields list page or in the project 'Brand' settings?

Do you still see no options in the dropdown when you click the field 'Lead' on issue page?

An additional question: do you use a cloud instance or a standalone one? If it's cloud, could you please share the name of the instance?

Thank you.

0
Comment actions Permalink

As far as I can see, there are no values in this field only in several projects. The reason is that you've created independent sets of values for these several projects before, so when you change the default set of values (in the Fields List), it doesn't have any impact on these projects.

Solution: for each project where you notice this problem, open the project settings > Fields tab and copy values into this field manually.

0

Please sign in to leave a comment.